IMG_4128_1

Каналізаційна мережа міста Ужгород

Каналізаційна мережа міста Ужгород – це система трубопроводів, колекторів та каналізаційних насосних станцій, призначена для прийому та збору господарсько-побутових та дощових стічних вод, що надходять від населення, промислових підприємств, опадів та транспортування їх на очисні споруди.

На балансі підприємства перебувають 13 каналізаційних насосних станцій. Стоки через систему самопливних колекторів відводяться на каналізаційні насосні станції, які напірними колекторами відводять їх на основні каналізаційні насосні станції відповідно лівосторонньої частини міста КНС №1, та правосторонньої – КНС №4. З двох основних КНС та КНС №6 напірними колекторами стоки потрапляють на каналізаційні очисні споруди.

Принцип роботи такої станції полягає в тому, що трубопроводом стоки потрапляють у приймальну (нижню) частину, де розташовані насосні агрегати. На трубопроводах насосних агрегатів встановлені зворотні клапани, саме вони не дають стічним водам потрапляти назад у трубопровід. У нижній частині КНС розташовується граблі, які утримують велике сміття, щоб воно не потрапило у насос.

На комунальному підприємстві «Водоканал м. Ужгород» впроваджуються необхідні заходи щодо поліпшення та вдосконалення систем водопостачання та каналізації, які важливі як для підприємства, так і для всього міста.

Зараз фахівці Водоканалу закінчили роботи на КНС-6 із заміни насосу з продуктивністю 300 м3 на новий з продуктивністю 500 м3 від фірми «HYDRO-VACUUM» для перекачування стічних вод. Це зробить станцію більш потужною, за годину роботи насосної станції при повній потужності може бути перекачано 1100 м3 стоку, коли раніше було 900 м3. Збільшення продуктивності наразі необхідне станції через інтенсивність забудови територій з яких каналізаційні стоки перекачуються на дану КНС. Завдяки модернізації насосного обладнання ми знизили по даному об’єкту енергоспоживання на 20%. Сучасна конструкція та кращі параметри нового насосу сприятимуть тривалій експлуатації насосного обладнання без частого виконання ремонтно-профілактичних робіт. Підтримання необхідного рівня стічних вод в резервуарі здійснюється автоматично за допомогою придбаної нової шафи керування з двома частотними перетворювачами. Заміна насосу на КНС-6 дозволить підвищити рівень надійності каналізаційної станції та допоможе запобігти передчасному зносу запірної арматури та трубопроводів.

Новий насос на КНС-6


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *