DSC00006

Результати тестування водопровідних мереж

Тестування водопровідної системи, у режимі цілодобової роботи обладнання, яке забезпечує подачу води, що проводилось у суботу з 6:00 ранку до 12:00 години ночі неділі, показало позитивні результати.

Проводилось підключення в суботу зранку з 5 по 6 години. Ніяких серйозних проривів не відмічено, лише у кількох місцях були виявлені витоки, що ліквідувалися власними силами підприємства. Найсерйозніший випадок стався у неділю 6 вересня – на перехресті вулиць Огарьова та Успенського, пошкодилась труба на глибині 2,5 метрів. Через це, довелося зупинити насосну станцію і, тому, частина міста не мала води впродовж кількох годин.

Незважаючи на те, що в мережі водопостачання є місця, що потребують комплексної заміни, можна бути впевненими, що 15 вересня, місто можна переводити на безперервне постачання води населенню. Проблемні місця буде включено в плани реконструкції і питання винесено на сесію міської ради.

Крім обстеження мереж, було проаналізовано також і статистику зміни споживання електрики та води. За плановими розрахунками, електрики мало бути використано на 30-35% більше і в ці межі вдалось вкластися. Лише на деяких станціях було відмічено споживання нижче або більше у межах 20%. Об’єми споживання води також не вийшли за заплановані межі.

Нагадуємо, що 11 вересня, на сесію Ужгородської міської ради буде виноситися питання про виділення коштів підприємству, на покриття додаткових витрат на електроенергію. Від цього залежатиме, чи буде Ужгород з 15 вересня переведений на безперервну подачу води на постійній основі.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгорода»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *