DSC09999

До уваги абонентів!

Шановні мешканці міста Ужгорода та ужгородського району, нагадуємо Вам що, згідно п. 18 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення (затверджено Постановою КМУ від 21.07.2005 року №630), розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.

Згідно з п. 22 згаданих Правил, у разі встановлення квартирних засобів обліку, їх показання розподіляються пропорційно кількості мешканців квартири. Пільги споживачам з оплати послуг надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами, але не вище соціальних стандартів, визначених законодавством.

Контроль за технічним станом і користування внутрішньо будинковими та квартирними системами водопостачання і водовідведення здійснюється виконавцем, який обслуговує відповідну внутрішньо будинкову та квартирну систему.

Абоненти-громадяни зобов’язані 2 рази на рік подавати Водоканалу довідку про кількість проживаючих, орендарів та інших водокористувачів, що споживають воду з мережі абонента, зелені насадження та поливальну площу. Для звірки розрахунків у разі зміни ступеня благоустрою жилих будинків, кількості мешканців, розміру поливної площі, площі теплиць, придбання або відчуження автомобіля, а також у інших випадках зміни кількості споживаної води, абоненти-громадяни зобов’язані у місячний строк, з моменту виникнення змін, з’явитися до Водоканалу для перевірки оплачених рахунків, перерозрахунку кількості споживаної води та отримання нового рахунку. При цьому, громадяни повинні подати підтверджуючі документи (домову книгу, технічний паспорт на жилий будинок, проектну документацію на водопровідний ввід, довідки тощо). Якщо абоненти-громадяни несвоєчасно з’явилися до Водоканалу для оформлення зменшення об’єму споживаної води внаслідок зменшення кількості мешканців, відчуження автомобіля, зменшення поливної площі, площі теплиць тощо, Водоканал уточнює та вносить зміни до рахунків лише з початку поточного кварталу. За попередній період прерахунок не проводиться.

До членів сім’ї пільговика, при наданні пільг належать: дружина (чоловік); їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни І групи та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки, особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги та проживає разом з ним.

Щодо державної повірки засобів обліку водопостачання та водовідведення, то рішенням Науково-технічної комісії з метрології Держспоживстандарту України встановлено, що міжповірочний інтервал для лічильників води, які застосовуються для обліку води в комунально-побутовій сфері – чотири роки.

Наполегливо просимо мешканців міста Ужгорода та району, які є споживачами послуг з водопостачання та водовідведення, що надаються нашим підприємством – вчасно сплачувати за спожиті послуги, а не накопичувати заборгованість. Адже нестача коштів призводить до неможливості своєчасно розраховуватися за спожиту підприємством електроенергію, в повній мірі обслуговувати систему водопровідних та каналізаційних мереж, підтримувати належну якість питної води тощо. Тобто, знижується якість надаваних послуг.

У разі ж, якщо у Вас із будь-яких причин, виникла заборгованість і Ви не маєте можливість сплатити її в короткий термін, ми пропонуємо скористатися послугою реструктуризації боргу на термін, відповідний його сумі. Для цього, при собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та довідку про склад сім’ї.


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгорода»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *