DSC00006

До уваги Забудовників, будівельних підрядних організацій

КП «Водоканал м. Ужгорода» (далі по тексту – водоканал) попереджає про заборону самовільного приєднання до централізованих мереж водопостачання та водовідведення, самовільного регулювання запірної арматури у водопровідних колодязях на вуличних централізованих мережах водопостачання, що визначено Правилами користування системами централізованого водопостачання та водовідведення в населених пунктах України (п.4.3.), затвердженими Наказом Мінрегіонбуду від 27.06.2008 року №190.

  1. отримати технічні умови водоканалу на приєднання до мереж;
  2. замовити розроблення проекту на будівництво мереж водопостачання та/абоканалізації (або заміну існуючих мереж) об’єкту забудови, погодити проект з водоканалом та здати один примірник документації в архів водоканалу;
  3. отримати ордер на земляні роботи в департаменті міського господарства Ужгородської міської ради;
  4. заключити договір на виконання робіт з підрядною організацією, яка має ліцензію на виконання зазначених видів робіт;
  5. після прокладання мереж водопроводу та/або каналізації до об’єкту забудови відповідно до проекту, Забудовник здає виконавчу схему та подає на ім’я директора водоканалу заяву з проханням проведення приєднання новозбудованих мереж до централізованих мереж водопостачання та/або каналізації;
  6. після проведення перевірки представниками водоканалу новозбудованих мереж, щодо відповідності їх прийнятим проектним рішенням, водоканал дає дозвіл на приєднання до централізованих мереж;
  7. приєднання виконується водоканалом або підрядною організацією під технічним наглядом водоканалу;
  8. Забудовник об’єкту будівництва заключає договір з КП «Водоканал м. Ужгорода» на оплату послуг з водопостачання та/або каналізації.

З метою приєднання до централізованих мереж водопостачання та каналізації при будівництві нових об’єктів забудови або заміні існуючих мереж наявних будівель Забудовнику (Абоненту) необхідно:

В разі самовільного приєднання до мереж водопостачання та/або каналізації, водоканал, відповідно до п.6.4.7. «Правил приймання стічних вод до системи централізованого водовідведення м. Ужгород» має право припинити подачу води та відключити каналізаційну мережу Забудовника від централізованої мережі. За самовільне приєднання, відповідно до п.3.3-3.4. «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України». нараховується плата за пропускною спроможністю труби водопровідного вводу.

В разі відмови порушника від оплати за самовільне приєднання до мереж, Водоканал має право звертатися до суду, з метою примусового стягнення коштів за самовільне приєднання до систем централізованого водопостачання та водовідведення.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *