осбб1920-550

До відома Споживачів, голів ОСББ, управляючих компаній, управителів багатоквартирних будинків!

Відповідно до вимог Закону України від 09.11.2017 №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги», який зокрема визначає основні правові, економічні та організаційні засади у процесі створення, надання та споживання житлово-комунальних послуг, Споживачі мають визначитися із моделлю організації договірних відносин із виробником послуг.

У разі, якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не обрали одну із моделей організації договірних відносин, та не надали протоколи загальних зборів про обрану модель надання послуг, між виконавцем та кожним співвласником укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги. При цьому враховуються особливості укладення такого договору та обов’язок Споживача сплачувати абонентську плату, граничний розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020 № 1060-ІХ (далі – Закон №1060-ІХ), який набрав чинності від 01.05.2021, внесено зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що вразі не прийняття рішення про вибір моделі договірних відносин і не укладання договору з виконавцем послуг, з ним укладається індивідуальний договір. Цей договір є публічним договором приєднання, що укладається з метою надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення індивідуальному споживачу відповідно до Закону.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на веб-сайті виконавця послуги, споживачі не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір.

Постановою Кабінета Міністрів №690 із змінами і доповненнями, внесеними Постановою від 2 лютого 2022 року №85, затверджені Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та типові договори, які ми публікуємо, з метою виконання вищевказаного Закону.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *