вода чиста

Очищення води та її якість

Одним з джерел водопостачання міста Ужгорода є поверхневий дериваційний канал річки Уж на якому зведено дві міні-ГЕС. Канал має рівень вищий від рівня долини, тому він обвалований із двох боків дамбою по всій своїй довжині. Його стан давно викликає занепокоєння: збудований 100 років тому та має сильне антропогенне навантаження через що значно забруднений. Щоб річкову воду перетворити на питну, яка б відповідала чинним нормативам, необхідно виконати повний технологічний цикл очистки за допомогою реагентів: коагулянтів та флокулянтів. Після змішування з ними вода має пройти через відстійники, фільтри, знезараження рідким хлором і потім вже очищена надходить в резервуари чистої води, після чого агрегатами насосної станції ІІ підйому подається по напірним трубопроводам у водопровідну мережу правобережної частини міста.

Вода з каналу

Очищена вода

Виробничий контроль за якістю очистки води ведеться на всіх її етапах та перед подачею у водорозподільну мережу. Окрім цього кожного дня беруться проби води на контрольних точках по всій системі водорозподільних мереж міста. Контроль здійснюється лабораторією КП «Водоканал м. Ужгород» яка атестована Закарпатським науково-виробничим центром стандартизації, метрології та сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 10012:2005. Лабораторія оснащена сучасним вимірювальним і допоміжним обладнанням, яке обслуговують висококваліфіковані фахівці. На сучасному етапі у лабораторії панує розуміння, що питання екологічної безпеки води — надважливе, тому й вимагає уважного і професійного підходу. Належний плановий тонус у колективі підтримують завдяки робочій програмі, де розписана типологія усіх аналізів, відзначена періодичність їх проведення. Про те, що вода у кранах споживачів під постійним контролем, можна сказати з упевненістю, бо працює лабораторія підприємства щоденно.

КП «Водоканал м. Ужгород» запевняє що забезпечує жителів міста питною водою, якість якої відповідає всім вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”, як за хімічними, так і за бактеріологічними показниками.

Ми завжди на варті стабільного водопостачання.

Працюємо далі! Слава Україні!


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *