ремонтні роботи - 2

Заміна зношеного обладнання на КНС №4

Каналізаційна мережа міста Ужгород – це система трубопроводів, колекторів та каналізаційних насосних станцій, призначена для прийому та збору господарсько-побутових та дощових стічних вод, що надходять від населення, промислових підприємств і опадів та транспортування їх на очисні споруди.

На сьогодні каналізаційні насосні станції приймають та перекачують до очисних споруд близько 50 тисяч м3 стічних вод, а під час злив – до 80 тисяч м3 на добу.

Відомо, що населення та підприємства різних галузей промисловості скидають до міської каналізаційної системи жири, відпрацьовані нафтопродукти, господарсько-побутове сміття, ґрунт, гіпс, вапно, пісок, смоли, мазут. Також під час опадів у трубопроводи каналізації змивається пісок, бруд та дрібний щебінь з доріг, через те що в зливоприймачах відсутні захисні фільтруючі корзинки. Велика кількість цих викидів залишається у приймальній зоні каналізаційних насосних станцій, на решітках у грабельного відділенні. Але якась частина все-таки проходить далі та їх абразивні частинки потрапляючи на робоче колесо насосу стирають та руйнують його.

Такі наслідки стались на КНС №4, яка є основною каналізаційною насосною станцією правобережної частини міста. До неї через систему самопливних колекторів надходить велика частина стоків від міста та інших каналізаційних станцій, тому за певний період вони зруйнували робоче колесо насосу і воно перестало виконувати свої функції. Через це виникла нагальна потреба у заміні, для насосного обладнання GRUNDFOS Sarlin, старого робочого колеса на нове.

На фото : зліва – старе робоче колесо, зправа – нове

Підприємство робить все можливе для підтримання обладнання у технічно-справному стані для забезпечення безаварійної роботи системи водовідведення. Працівники водоканалу постійно ремонтують та оновлюють обладнання станцій, проводять вчасну ревізію устаткування та здійснюють профілактичні огляди.

Ми завжди на варті стабільного водопостачання та водовідведення. Працюємо далі!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *