вода чиста

Відбір проб води

Шановні споживачі!

Нагадуємо Вам, що ми ретельно та постійно контролюємо якість питної води централізованої системи водопостачання міста Ужгород на всіх етапах її водопідготовки та на виході з очисної водопровідної споруди.

Контроль здійснюється лабораторією КП «Водоканал м. Ужгород» яка атестована Закарпатським науково-виробничим центром стандартизації, метрології та сертифікації на відповідність вимогам ДСТУ ISO 10012:2005. Лабораторія працює у законодавчому полі та регулярно підтверджують професійну компетентність. Контроль якості питної води здійснюється за діючими нормативними документами. А це значить, що фахівці лабораторії підвищують не тільки рівень довіри споживачів до результатів досліджень та вимірів, але й конкурентну здатність роботи в умовах ринку. Результати їхньої роботи є точними й надійними, що і є гарантією для споживачів та замовників послуг Водоканалу.

Гігієнічну оцінку безпечності та якості питної води проводять за 34 хімічними показникам і 4 бактеріологічними показниками у місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу та у розподільчій мережі.

Щодня ми відбираємо проби у контрольних точках міської водопровідної мережі на різних вулицях Ужгородського району. Контрольних точок у нашому місті 64, пробовідбірники згідно Робочого плану відбирають воду у 8 різних точках кожного дня та щосереди проводять відбір для скороченого періодичного аналізу на водозаборі “Минай” та ПНС “Горяни 555”.

Відбір проби води на хімічний аналіз

У разі виникнення аварійних ситуацій на водопровідних мережах (поривів) та в разі отримання скарг споживачів на погіршення якості водопровідної води, ми додатково здійснюємо відбір та аналіз проб води.

Проби відбираються відповідно до норм чинного законодавства:

  • відбір проб води здійснює особа, яка володіє методикою відбору та умов транспортування проб;
  • проби води відбираються у спеціально призначені стерильні пляшки (місткістю не менше 500 см3) зі щільно закритими корком;
  • зразки води з водорозбірних кранів відбирають після їх стерилізації шляхом фламбування тампоном, змоченим спиртом і спускання води протягом 10-15 хвилин при повністю відкритому крані (воду відбирають безпосередньо з крану без гумових шлангів, водорозподільчих сіток чи інших насадок).

Відбір проби води на свердловині

При аналізі води застосовуються повірені засоби вимірювальної техніки, які постійно оновлюються. Технічне переоснащення лабораторій надало можливість щоденного оперативного моніторингу якості води за багатьма показниками, створивши умови для її контроля відповідно до європейських вимог.

КП «Водоканал м. Ужгород» запевняє що забезпечує жителів міста питною водою, якість якої відповідає всім вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”, як за хімічними, так і за бактеріологічними показниками.

Відбір проб води на бак.аналіз

Чиста вода – основа здоров’я, тому ми продовжуємо стояти на варті контролю якості води для наших абонентів!


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *