нема води чому

Чому не було води?

Вчора по вулиці Минайській на ділянці водогону проходили аварійно відновлювальні роботи. По всій лівобережній та частково правобережній частинах міста було відсутнє водопостачання. Ми завжди намагаємось максимально оперативно усувати пошкодження на водопровідних мережах та завдавати якнайменше незручностей споживачам. Але з об’єктивних причин ми не завжди маємо можливість це зробити. Сьогодні хочемо розповісти чому час на проводження ремонтних робіт вчора затягнувся.

Робота міської розподільної системи водопостачання характеризується невиробничими втратами води, які досягають 27,8% у зв’язку зі зношеністю трубопроводів, що, у свою чергу, спричиняє аварійні ситуації. В загальному довжина мережі складає 286,5 км, з якої 151,3 км водопроводу в аварійному стані.

Для зменшення невиробничих втрат води передбачено виконати роботи з часткової заміни запірної арматури (засувок) та ділянок трубопроводу.

Вчора була нагальна потреба у тому, щоб наші робітники демонтували з аварійного водопроводу стару засувку, яка знаходилась у колодязі недалеко від готелю «Інтурист Закарпаття».

У зв’язку з довготривалим використанням стара запірна арматура перестала виконувати свої функції. Вода не рухалась під потрібним тиском, що призводило до частих поривів у водомережі.

Тому, дбаючи про комфорт мешканців вулиці, робітники оперативно приступили до робіт. Швидко зробили всі підготовчі роботи, але при демонтажі засувки зіткнулись з проблемою. Стара запірна арматура спресована роками і на обрізання болтів та витягування її з ділянки трубопроводу пішло багато часу. Наша аварійна бригада працювала на ділянці понад 5 годин і на місце старої засувки встановлено нову запірну арматуру іноземного виробництва діаметром 150 мм. Це дасть можливість надійно та ефективно транспортувати воду, адже такого роду засувка гарантує герметичність і тривалий термін служби.

Ми могли виконати ці роботи тільки при умові повної зупинки водопостачання в деяких частинах міста. Засувки на наших водогонах – це те саме кермо, яке дозволяє нам керувати нашою гідравлічною системою: своєчасно вмикати та вимикати локальні ділянки водопроводів для виконання тих чи інших аварійних робіт або поточних ремонтних робіт, не припиняючи водопостачання на цілий мікрорайон чи вулицю.

Покращення якості води неможливо без поступового відновлення водопровідних мереж та обладнання на них. Дякуємо що з терпінням відноситесь до аварійного відключення води під час ремонтних робіт, що виконуються задля майбутнього комфорту та зручності для наших абонентів!

Разом ми сила!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *