ремонтні роботи - 2

Капітальний ремонт обвідної труби

Насосно-фільтрувальна станція №3 (НФС-3) є однією з головних артерій цілодобового водопостачання мешканців міста. Вона побудована у 1987 р, загальною продуктивністю 11,8 тис. м3 куб//добу. Технологічне забезпечення станції експлуатується нашим підприємством на протязі усіх цих років, тому потребує модернізації.

Наші фахівці зробили технічне обстеження об’єкту, а саме обвідної труби, діаметром 630 мм, яка відповідає за подачу води після освітлювачів на фільтри фільтрувальної станції. Було виявлено десять наскрізних отворів у металевій стінці діаметром 1-2 мм, причиною виникнення стало пошкодження виразковою іржею. Стан труби оцінювався як аварійний для подальшої експлуатації.

Щоб не допустити виникнення масштабних аварій та відключення абонентів від водопостачання на довгий термін, керівництвом КП «Водоканал м. Ужгород» було прийнято рішення капітального ремонту обвідної труби.

Підприємством було замовлено проект на виконання робіт. Метод відновлення експлуатаційних характеристик труби – влаштування суцільного захисного кожуху з скловолокна просоченого трикомпонентною смолою.

Оновлення трубопроводу фінансувалось з міської скарбниці.

Роботи виконувались на протязі місяця на всіх вузлах конструкцій трубопроводу, у декілька етапів:

  • Підготовчі роботи;
  • Механічна очистка трубопроводу;
  • Фіксація найбільш проблемних ділянок труби;
  • Виготовлення та встановлення латок з матеріалів;
  • Створення захисної оболонки у місцях примикання труб;
  • Створення захисної оболонки по всій довжині трубопроводу.

Під час виконання ремонтних робіт, всі процеси з водопідготовки здійснюються в установленому порядку, всі водопровідні споруди працюють в штатному режимі.

Роботи з реконструкції та модернізації насосних станцій тривають завжди. Постійно з’являються нові технології і методи. Ми намагаємось, у межах фінансових можливостей, крокувати у ногу з часом. Основною метою ремонтних робіт та технічного переоснащення насосних станцій є забезпечення стабільним та якісним водопостачанням наших споживачів.

Ми завжди на варті стабільного водопостачання.

Працюємо далі! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *