ремонтні роботи - 2

Заміна трубопроводу

Ми цілеспрямовані на те, щоб здійснювати заміну аварійної ділянки труби після кожного пориву. Але задля того, щоб повністю забезпечити місто новим обладнанням , трубами – потрібно величезні інвестиції, робоча сила та техніка. Ми поступово замінюємо труби, вдосконалюємо техніку, однак цей процес довготривалий та дороговартісний – ми всі це розуміємо.

Як кажуть: «Маленькими кроками до великої мети».

Так, з метою підвищення надійності системи водовідведення КП «Водоканал м. Ужгорода» виконало заміну аварійної ділянки бетонного трубопроводу діаметром 500 мм на новий, сучасний та більш надійний, по вулиці Крилова. Довжина заміни трубопроводу – 102 метрів. Його введено в експлуатацію на початку минулого століття, і останнім часом тут неодноразово траплялися аварійні пориви. Спеціалісти кажуть – труби бетоні, і вони вже давно зносилися під дією агресивного середовища каналізаційних мереж. Через це кількість аварійних ситуацій останніми роками значно зросла. Виникнення витоків загрожує вимиванням ґрунту під проїжджою частиною дороги, що може призводити до провалів покриття з бруківки.

Роботи виконувались за рахунок Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород за 2022 рік, силами підрядної організації, шляхом прокладання нового трубопроводу відкритим способом (з розкриттям ґрунту вздовж всієї ділянки трубопроводу).

Наразі роботи з заміни аварійної ділянки мережі водовідведення, по вул. Крилова, проведені в повному обсязі, триває відновлення покриття з бруківки.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *