ilosos

Прочищення каналізації

Cкладні погодні умови, які спостерігаються останнім часом, суттєво вплинули на стан каналізаційних мереж, що перебувають на балансі нашого підприємства.

Відомо, що населення та підприємства різних галузей промисловості скидають до міської каналізаційної системи жири, відпрацьовані нафтопродукти, господарсько-побутове сміття, грунт, гіпс, вапно, пісок, смоли, мазут. Також під час опадів у трубопроводи каналізації через змивається пісок, бруд та дрібний щебінь з доріг, через те що в зливоприймачах відсутні захисні фільтруючі корзинки. Велика кількість цих викидів залишається у приймальній зоні каналізаційних насосних станцій, на решітках у грабельного відділенні.

Наші працівники каналізаційних станцій постійно на лінії, контролюють стан забрудненості решіток, та за потреби очищають їх. Оскільки останнім часом понаднормова кількість опадів потреба в прочищенні виникає частіше.

Ось такі «скарби» були винайдені після вихідних:

Забиття сміттям – найчастіша причина аварій на комунікаціях водовідведення. І причини на сьогодні три: люди та їх користування каналізацією як смітником, поганий стан зливоприймачів та старі трубопроводи.

Ми намагаємось поступово оновлювати стан мереж водовідведення та обладнання на них. Але на це потрібен час та кошти. Тому нагадуємо нашим споживачам про те, що відповідальне користування каналізацією – найдієвіший засіб профілактики аварій.

Разом ми сила! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *