ремонтні роботи - 2

Встановили нове насосне обладнання на КНС-4

На сьогодні каналізаційні насосні станції приймають та перекачують до очисних споруд близько 50 тисяч м3 стічних вод, а під час злив – до 80 тисяч м3 на добу.

Відомо, що населення та підприємства різних галузей промисловості скидають до міської каналізаційної системи жири, відпрацьовані нафтопродукти, господарсько-побутове сміття, грунт, гіпс, вапно, пісок, смоли, мазут. Також під час опадів у трубопроводи каналізації змивається пісок, бруд та дрібний щебінь з доріг, через те що в зливоприймачах відсутні захисні фільтруючі корзинки. Велика кількість цих викидів залишається у приймальній зоні каналізаційних насосних станцій, на решітках у грабельного відділенні. Але якась частина все-таки проходить далі та їх абразивні частинки потрапляючи на робоче колесо насосу стирають та руйнують його.

Такі наслідки стались на КНС №4, яка є основною каналізаційною насосною станцією правобережної частини міста. Один з старих насосів та його робоче колесо майже повністю відпрацювало свій ресурс. Через це у будь-який момент під час проливних дощів могла виникнути загроза підтоплення міста.

Постала нагальна потреба у заміні старого обладнання новим. Тому керівництво КП «Водоканал м. Ужгород» придбало насос типу HYDRO-VACUUM, що має продуктивність 947,6 м3/год та потужність 166,8 кВт, значно економніший та продуктивніший.

Для довідки.

Насосна каналізаційна станція №4 збудована в 1983 році. Перекачує стічні води від житлової та промислової забудови правої частини міста на міські очисні споруди. Кількість насосів – 3. Діаметр підвідного колектора – 2500 мм. Проектна потужність – 40 000 м3/добу.

Обладнання придбано за кошти інвестиційної складової тарифу на послуги Водоканалу. Результатом заходів стане підвищення надійності роботи насосної станції та забезпечення можливості регулювати витрати електроенергії і тиску. Це особливо важливо, зважаючи на те, що енергоспоживання є найбільш затратною статтею, а також наразі постає потреба у раціональному споживанню енергоресурсів. До цього нас всіх змушує передусім війна. Зокрема, руйнування та пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок масованих обстрілів з боку росії.

За два тижні нове насосне обладнання було встановлене на вказаній каналізаційній насосній станції, всі процеси з водовідведення здійснюються в установленому порядку.

Працюємо далі! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *