вода чиста

Інтенсивні опади та їх вплив на каналізаційні мережі

Складні погодні умови які спостерігались впродовж вихідних, суттєво вплинули на роботу каналізаційних мереж, що перебувають на балансі КП «Водоканал міста Ужгород».

Закарпатський обласний центр з гідрометрології повідомив, що у місті випало 88 мм опадів під час вихідних. Хоча вони мають локальний характер, але небезпека злив у їх інтентисновсті та кількості, адже дощова вода тече до очисних споруд разом з стічними водами.

Міські очисні споруди розраховані на 50 тис. м3 стічних вод на добу, але в період інтенсивних опадів кількість різко зростає. Тільки за суботу на станцію надійшло 106 тис. м3 стічних вод, з яких 36 тонн були пісок, відсів гранітний та дрібний щебінь з доріг.

Водночас, каналізаційні насоні станції перевищили потужність роботи у 1,5-2 рази. Наприклад, до основної каналізаційної насосної станції правобережної частини міста КНС-4, в середньому за день потрапляє біля 4 тис. м3 стічних вод, а під час цих вихідних значення збільшилось до 7 тис. м3. Але за допомогою встановленню нового насосного обладнання HYDRO-VACUUM каналізаційна станція впоралась з таким об’ємом роботи і цю зливу спрацювала на свій максимум.

Наразі всі процеси з водовідведення здійснюються в установленому порядку та наше підприємство вживає усі можливі заходи для забезпечення стабільної роботи каналізаційних мереж та очисниих споруд. Зі свого боку ми закликаємо споживачів дотримуватися правил користування каналізацією і пам’ятати про довкілля.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *