ремонтні роботи - 2

Заміна аварійних трубопроводів

Місто — це наш дім, а кожне помешкання потребує поточного ремонту, інакше затишний і комфортний простір поступово перетвориться на руїну. Система водопостачання, мережі насосних станцій і водозаборів також вимагають безперервного догляду. Тим паче, що наша система доволі зношена, а навантаження на ній щороку лише збільшується.

Для довідки. Протяжність водопровідних мереж становить 286,5 км, 53% яких вже відпрацювали свій нормативний термін служби. Значна кількість споруд і мереж водопостачання збудована ще у 80-х роках минулого сторіччя.

Наше підприємство неухильно дотримується напрямку виконання програми, щодо планомірної заміни аварійних трубопроводів, які відпрацювали нормативний термін служби на нові. В рамках реалізації запланованих заходів підприємством виконало заміну аварійних внутрішньоквартальних в/м d-110 – 158 п.м., d-63 – 80 п.м., d-50 – 75 п.м. на вулицях Острівна-Шумна та заміну в/м d-110 – 93 п.м., d-63 – 7 п.м., d-50 – 41 п.м. на вулиці Добрянського.

Заміни трубопроводів ми стараємося планувати заздалегідь, завчасно виконавши узгодження робіт з власниками мереж газопроводів, електрокабелів, кабелів зв`язку, що убезпечить виконання робіт.

Замість зношених сталевих труб було змонтовано поліетиленові з кращим терміном експлуатації. Це дозволить покращити якість водопостачання споживачам, уникнути аварійних ситуацій та витрат на постійну ліквідацію поривів.

Ремонтні роботи виконувались за рахунок коштів виділених за програмою фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород 2018-2022 р.

Нагадуємо, що в рамках виконання програми, щодо заміни аварійних трубороводів водопровідних та каналізаційних мереж, підприємством за власні кошти у 2022р. (за перші три квартали) виконано заміну 1144 п.м. водопроводної та 214 п.м. каналізаційної мереж.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *