ремонтні роботи - 2

Заміна трубопроводу на вулиці Залізничній

Вочевидь, що одним з найважливіших аспектів комфорту мешканців будь-якого міста це водопостачання. Наразі в ужгородців досить часто вимикають воду з об’єктивних причин, серед яких вимкнення електропостачання та експлуатація старої мережі водогону. Протяжність водопровідних мереж становить 286,5 км, 53% яких вже відпрацювали свій нормативний термін служби. Значна кількість споруд і мереж водопостачання збудована ще у 80-х роках минулого сторіччя. Тобто велика частина водяної системи міста потребує капітального ремонту. Вартість таких робіт є дуже коштовною та не може профінансуватись за рахунок власної інвестиційної програми та з міського бюджету повністю.

Ми цілеспрямовані на те, щоб здійснювати заміну аварійної ділянки труби після кожного пориву і намагаємось поступово замінюємо труби, вдосконалюємо техніку, однак цей процес довготривалий та дороговартісний – ми всі це розуміємо.

В рамках реалізації запланованих заходів підприємством вчора були завершені роботи по заміні аварійного внутрішньоквартального в/м d-100 – 120 п.м. на вулиці Залізничній.

Ділянка, яка реконструювалась, є надзвичайно вразливою – на ній постійно трапляються аварійні ситуації, що спричиняли відключення великої кількості абонентів. “Латання” труби не дає змогу вирішити проблему комплексно.

Серед головних переваг проведення заміни водопровідної мережі:

  • вода кращої якості;
  • стабільне та безаварійне водопостачання;
  • термін експлуатації нових трубопроводів більший;
  • зниження витрат води;
  • підтримання у мережі стабільно оптимального тиску.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *