нема води чому

Чому світло у квартирі є, а води немає?

Як працює система водопостачання в умовах відключення електроенергії?

Аварійні й погодинні графіки відключення електроенергії в Ужгороді замінюють один одного. Зрозуміло, що відключення електроенергії впливають і на роботу водопостачання.

Періодично у тих чи інших багатоповерхівках у кранах відсутня вода. В залежності від часу вимкнення світла водопостачання може бути відсутнє 2 години або довше. Найбільше мешканців дивує ситуація, коли у будинку є світло, а води немає, або навпаки — світла немає, а склянку води можна набрати.

Система водопостачання міста Ужгород передбачає 3 етапи підйому води. Насоси першого підйому дістають воду з Артезіанської свердловини або поверхневого дериваційного каналу річки Уж. Насоси другого підйому подають воду по напірним трубопроводам у водопровідну мережу міста. Насоси третього підйому подають воду безпосередньо до осель багатоповерхівок (підвищуючи тиск подачі).

Перші дві групи насосів не вимикають під час погодинних графіків, оскільки це частина критичної інфраструктури і ми також закупили потужні генератори для аварійних випадків.

Насоси третього підйому вимикають як звичайні об’єкти під час погодинних відключень електроенергії. Вони подають воду до кількох будинків і не завжди можуть збігатися з адресами, де відсутнє енергопостачання. Тому і виникають такі ситуації, що описані вище.

Але наше підприємство забезпечено генераторами і на деяких підвищувальних насосних станціях. Але підключають генератори по сталому графіку який можна дізнатись у нашій диспетчерській службі КП «Водоканал м. Ужгород» за телефонами: (0312) 64-34-64 та 050-372-08-45.

Найбільше питань поступає за ПНС «Юність» яка подає воду на такі будинки:

Система подачі води у багатоповерхівки повністю залежить від електромережі. Тому якщо вимикається світло на вулиці Минайській, де знаходиться ПНС «Юність», наші електрики виїжджають і власноруч запускають генератор тільки по графіку:

Останнім часом на електриків водоканалу лежить дуже велике навантаження і ми дякуємо їм за їх працю. Працівники водоканалу щоденно докладають максимум зусиль, для того щоб мешканці міста могли користуватись послугами водопостачання та водовідведення.

Просимо з розумінням ставитись до даної ситуації.

Разом ми сильні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *