ремонтні роботи - 2

Отримали модульний цех зневоднення стічних вод

Проблема критичного надлишку мулу, що накопичувався на каналізаційних очисних спорудах Ужгорода після очистки стічних вод, виникла вже давно.

На сьогодні керівництво КП «Водоканал м. Ужгород» у співпраці з міською радою зробили важливий крок – придбання та встановлення найсучаснішої технології зневоднення стічних вод – мультишнекового дегідратора, який забезпечить швидке осушування мулу без його накопичення на мулових картах очисних споруд.

За допомогою новітнього обладнання – мобільного мультишнекового дегідратора – процес зневоднення мулу, який залишається після очищення промислових і господарсько-побутових стічних вод, стане швидшим приблизно у 100 разів. Це допоможе вирішити ряд екологічних питань, покращить якість очистки стічних вод та в перспективні суттєво зменшить площу викидів у атмосферне повітря.

Накопичення мулу – головна проблема всіх очисних споруд в Україні. Щоб вирішити цю проблему, ми поставили собі за мету придбати це обладнання у вигляді мобільної установки. Адже застосування станції обробки осаду на КОС м. Ужгорода, дає можливість ліквідувати мулові карти вивільнивши цим площі під будівництво нової каналізаційної очисної станції для міста, яку воно потребує.

Тому завдяки «Програмі підтримки комунальних підприємств м. Ужгорода 2018-2022 р.р.», наше підприємство придбало модульний цех механічного зневоднення виробництва «EKO-ІНВЕСТ» Module D, який приїхав на цьому тижні до очисних споруд. Для встановлення нового обладнання на спеціально відведений майданчик, була задіяна спецтехніка водоканалу та ДСНС.

Переваги мобільного цеху механічного зневоднення Module D:

  • повна готовність до запуску, для введення в експлуатацію досить підключити його до існуючих інженерних мереж і налаштувати параметри роботи обладнання;
  • висока ефективність зневоднення осаду;
  • відсутність запаху, включає в себе систему очищення повітря, що дозволить мінімізувати санітарно-захисну зону;
  • простота і зручність експлуатації, все обладнання повністю автоматизоване;
  • мінімум експлуатаційних витрат. Зневоднення осаду відбувається за допомогою мультидискових шнекових дегідраторів, які відрізняються низьким споживанням промивної води і реагентів.

Ми робимо все можливе, щоб покращити надання наших послуг водопостачання та водовідведення.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *