увага шановні мешканці

Встановлення покажчиків джерел зовнішнього протипожежного водопостачання

З метою оперативного доступу до системи пожежних гідрантів відповідно до постанови Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, працівники КП «Водоканал м. Ужгород» планомірно встановлюють та відновлюють покажчики джерел зовнішнього протипожежного водопостачання згідно існуючими нормативними документами.

Загальна кількість встановлених пожежних гідрантів на міських водопровідних мережах, які перебувають на балансі нашого підприємства, складає 390 одиниці (64 наземні).

Так само як і мережі нашого міста та запірна арматура, пожежні гідранти давно фізично та морально застарілі. Тому нерідко вони виходять з ладу та потребують ремонту. Впродовж минулого року нашими бригадами було замінено 37 пожежних гідрантів.

Для виявлення пожежних гідрантів, на стінах будівель та споруд, біля яких встановлений гідрант, монтується спеціальний покажчик. Умовні позначення «ПГ» у вигляді стрілок сприяють чіткому розумінню поданої на покажчику інформації.

Оперативне визначення місця знаходження пожежного гідранта дозволяє бригаді пожежників, швидко підключитися до системи водопостачання, що економить час на локалізацію пожежі.

За два дні фахівці водоканалу встановили 38 покажчиків джерел зовнішнього протипожежного водопостачання.

Наше підприємство відповідає за технічний стан пожежних гідрантів, від кількості та справності яких залежить швидкість реагування на пожежі чи інші надзвичайні ситуації. Фахівці підприємства виконують обстеження гідрантів шляхом перевірки стану оглядового колодязя, в якому пожежний гідрант знаходиться, герметичності клапанів, тиску та витрат води.

Постійна співпраця ДСНС Закарпатської області з фахівцями КП «Водоканал м. Ужгород» забезпечує ефективність роботи по недопущенню надзвичайних ситуацій та зменшенню їх негативних наслідків для мешканців Ужгорода.

Просимо з розумінням поставитись до встановлення покажчиків біля Вашого дому, Ваша свідома громадянська позиція може стати вирішальною в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Разом ми сила!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *