ремонтні роботи - 2

На очисних спорудах встановили модульний цех механічного зневоднення

На очисних спорудах нашого підприємства встановили інноваційне обладнання – модульний цех механічного зневоднення виробництва «EKO-ІНВЕСТ» Module D– механізм для осушування мулових мас, які раніше десятиліттями накопичувалися на території каналізаційних очисних спорудах КОС.

Керівництво КП «Водоканал м. Ужгород» активно працювали над пошуком шляхів для вирішення проблем застарілих очисних споруд, збудованих у 70-х роках, на яких використовувалася технологія природнього зневоднення мулу, що залишався зі стоків після проходження всіх етапів очищення. За останні десятиліття якість стоків, що потрапляли на очисні споруди з усього міста, критично погіршилася. На таке навантаження очисні не були розраховані, а мулові карти, що займають велику площу, швидко заповнювались, а саме їх природнє зневоднення займає до двох років.

Нове обладнання – це сучасна технологія, яку використовують провідні країни світу для зневоднення осаду стічних вод. Її головна перевага – це швидкість. За допомогою цеху зневоднення мул буде віджиматися і осушуватися майже одномоментно, а це дає можливість ліквідувати мулові карти вивільнивши цим площі під будівництво нової каналізаційної очисної станції для міста, яку воно потребує.

Придбання і впровадження в роботу новітнього обладнання – це справді успішний результат, який істотно поліпшить екологічну ситуацію.

Ми робимо все можливе, щоб покращити надання наших послуг водопостачання та водовідведення.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *