photo_2022-09-09_14-31-35

Профілактичне обслуговування каналізаційних мереж

В житті сучасного міста система каналізації являється найважливішим об’єктом інженерної комунікації, у зв’язку з чим, її підтримка в робочому стані є одним з пріоритетних завдань при наданні житлово-комунальних послуг.

Каналізаційна система може бути спроектована, відповідно до всіх вимог, але з часом в трубах утворюються відкладення, які сповільнюють рух стоків і призводить до аварійних ситуацій на мережі водовідведення.

На навантаження каналізації впливає багато чинників, усе залежить від опадів, кількості води, що потрапляють до каналізації, ну і, звичайно, від самої поведінки мешканців. Необхідно відзначити, що основна причина виникнення засмічень — це неправильна експлуатація каналізаційної мережі. Виявляється, населення свідомо використовує каналізаційну систему як сміттєпровід. Але категорично заборонено скидати в неї:

  • засоби особистої гігієни;
  • ганчірки;
  • памперси і ватяні диски;
  • рушники;
  • тверді побутові відходи;
  • будівельне сміття.

Весь цей «скарб» створює підпори у внутрішньо будинкових мережах каналізації та призводить до витоки стічних вод у підвалах та вулицях, випарами яких вимушені дихати всі мешканці будинку.

Напевне, промивка каналізації – не найприємніше у світі заняття. Але ми свідомі того, що без наших послуг місто буде захлинатись у нечистотах. Тому з метою запобігання аварійним ситуаціям та засмічень, наші фахівці здійснює роботи з профілактичного прочищення каналізаційних мереж і каналізаційних колодязів.

Протягом трьох днів два комплекси працюють на вулиці Сечені в напрямку вулиці Заньковецької. Бригади аварійної служби із залученням спеціалізованої техніки, працюють над усуненням важких засмічень на ділянці каналізаційної мережі.

КП «Водоканал м. Ужгород» наполегливо просить мешканців міста звернути увагу на нижче зазначені Правила користування системою водовідведення (каналізацією):

Закликаємо споживачів дотримуватися правил користування каналізацією і пам’ятати про довкілля.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *