зміни-тарифів1920-550 -2023

Зміна тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення

Шановні споживачі!

КП «Водоканал м. Ужгорода», інформує, що на засіданні НКРЕКП, яке проводилося 29.06.2023 року у формі відкритого слухання, прийнято рішення про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КОМУНАЛЬНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ВИРОБНИЧЕ УПРАВЛІННЯ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНОГО ГОСПОДАРСТВА МІСТА УЖГОРОДА» на 2023 рік.

Згідно прийнятого рішення вартість послуг буде становити:

Cпоживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення:

  • на централізоване водопостачання – 33,55 грн. за 1 м3 (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 21,02 грн. за 1 м3 (з ПДВ).

Cпоживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення (опт):

  • на централізоване водопостачання – 12,61 грн. за 1 м3 (з ПДВ);
  • на централізоване водовідведення – 15,76 грн. за 1 м3 (з ПДВ).

Окрім КП «Водоканал м. Ужгорода» НКРЕКП встановила тарифи ще 33 ліцензіатам НКРЕКП, які здійснюють господарську діяльність з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Необхідність встановлення тарифів зумовлена постійною зміною вартості складових, які впливають на собівартість послуг централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та мають відшкодовуватися відповідно до вимог законодавства України за рахунок тарифів.

Відсутність тарифних коштів може призвести до нестабільної подачі води мешканцям та промисловим об’єктам нашого міста.

У зв’язку з тим, що тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення в останнє переглядалися у грудні 2021 року на 2022 рік, на даний момент склалася ситуація, коли фактичні витрати вже не перекриваються діючим тарифом.

КП «Водоканал м. Ужгорода» налічує недоїмку коштів на покриття всіх затрат на основну діяльність, а саме за статтями – електрична енергія, реагенти, паливно-мастильні матеріали, матеріальних ресурсів на проведення аварійних ремонтів ділянок водопровідних мереж, витрат на оплату послуг, реалізацію інвестиційної програми, витрат, пов’язаних зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством обов’язкових платежів, оплату праці згідно галузевих норм та колективного договору.

Так, збитки від провадження основного виду діяльності, а саме з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за 1 квартал складають – 11 339 тис. грн.

У зв’язку з вище викладеним, НКРЕКП прийняло рішення про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення з урахуванням економічно обґрунтованих витрат собівартості цих послуг.

Ознайомитися з результатом засідання можна на офіційного веб-сайту НКРЕКП за посиланням: https://www.nerc.gov.ua/results/rezultat-zasidannya-za-29-chervnya-2023-roku-prodovzhennya-zasidannya-nkrekp-vid-31052023.

Постанова про встановлення тарифів набирає чинності з 1 липня 2023 року, але не раніше дня, наступного за днем її оприлюднення на офіційному веб-сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *