До уваги мешканців міста 1920х550

Нагадуємо про обов’язковість проведення державної повірки та щомісячного надання показів лічильників

Повторно нагадуємо, що обов’язкову повірку лічильників – відновлено.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №440 від 7 квітня 2023 р. відновлено повірку індивідуальних приладів обліку комунальних послуг. Ухвалене рішення поширюється на усі території, за винятком тимчасово окупованих. Усі без виключення лічильники централізованого водопостачання з простроченими свідоцтвами мають пройти повірку.

Інформація про дату наступної державної повірки вказана в розрахункових квитанціях, які щомісячно надсилаються споживачам. Альтернативно, дізнатися про те, чи потребує повірки ваш лічильник, можна в особистому кабінеті Електронної абонентської книжки на нашому сайті або звернувшись в колл-центр: 0-800-400-130.

Контактні дані відділів проведення державної повірки засобів обліку водопостачання у місті Ужгород:

  • КП «Водоканал м. Ужгород» (вул. Митна, 1,тел. 050-500-25-52, сайт: voda.uz.ua);
  • ДП «Закарпаттястандартметрологія» (вул. Тиха, 3, тел. 050-030-09-54 та (0312) 61-30-19, сайт: zdcsms.gov.ua);
  • Відокремлений підрозділ «Повірочної лабораторії» ТОВ «Рівнестандарт» / без демонтажу лічильників (тел. 050-500-00-24).

Акт про проведення повірки необхідно надати в абонентський відділ КП «Водоканал м. Ужгород». В електронному вигляді Ви можете надіслати його із зазначенням особового рахунку абонента на Viber за номером: 095-307-71-25 або на електронну пошту: kanc.uz.voda@gmail.com.

Детально з інформацією про державну повірку лічильників Ви можете ознайомитись на нашому сайті у розділі: «Повірка лічильників».

У разі прострочення державної повірки КП «Водоканал м. Ужгород» залишає за собою право перевести нарахування за послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на місячну норму споживання (8 м3 на 1 особу), відповідно до кількості фактично проживаючих осіб.

Наголошуємо, що відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» абонент зобов’язаний надавати покази щомісячно, станом на перше число кожного місяця.

Також звертаємо Вашу увагу, що Законодавство передбачає переведення нарахування на місячну норму споживання, якщо абонент не надає покази/не допускає контролера до засобів обліку упродовж 3-х місяців.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *