%d0%be%d1%81%d0%b1%d0%b11920x550

Роз’яснення щодо тарифів за послуги надавані мешканцям ОСББ в багатоквартирному житловому фонді

У зв’язку з виникненням певних непорозумінь у тарифікації послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, що надаються мешканцям об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), надаємо роз’яснення щодо цього питання.

У випадку, коли розрахунок за надані послуги централізованого водопостачання та водовідведення ведеться по загальному будинковому лічильнику, то обов’язки виконавця житлово-комунальних послуг з постачання холодної води і водовідведення мешканцям будинку виконує ОСББ. Тобто, КП «Водоканал м. Ужгорода», в даному випадку, не використовує внутрішньобудинкові системи для забезпечення мешканців послугами централізованого водопостачання та водовідведення. Натомість, цим займається ОСББ. Тому тарифікація послуг для мешканців ОСББ, які розраховуються по загальному будинковому лічильнику і не мають прямих договорів з КП «Водоканал м. Ужгорода», проводиться за тарифом без використання внутрішньобудинкових систем – 15,69 грн. за м3.

Оскільки ОСББ являється юридичною особою, створеною власниками квартир та приміщень будинку для спільного управління й утримання будинку та для спільного використання загального майна, то роботи по проведенню регулярної державної повірки засобів обліку (лічильників), не включаються до тарифу за послуги надавані КП «Водоканал м. Ужгорода», та проводяться за рахунок ОСББ.

У випадку, коли розрахунок за надані послуги – проводиться мешканцями ОСББ поквартирно, за рахунками, що надсилаються КП «Водоканал м. Ужгорода», то обов’язки виконавця житлово-комунальних послуг з постачання холодної води і водовідведення мешканцям будинку виконує наше підприємство. І тарифікація послуг проводиться за тарифом з використанням внутрішньобудинкових систем – 16,67 грн. за м3. Крім того, в цьому випадку, роботи по проведенню регулярної державної повірки засобів обліку, також включаються до тарифу за надавані послуги і проводяться за рахунок КП «Водоканал м. Ужгорода».


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгорода»

Коментар до теми “Роз’яснення щодо тарифів за послуги надавані мешканцям ОСББ в багатоквартирному житловому фонді

  1. Доброго дня, щиро вдячні адміністрації КП “Водоканал м. Ужгород” за вичерпні розяснення, щодо тарифікації водопостачання та водовідведення, в будинках де створені ОСББ.

    З подякою, представник декількох ОСББ нашого міста!

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *