DSC09999(1920x550)

Вимушене повернення до подачі водопостачання за графіком

Шановні абоненти – мешканці міста Ужгорода та району!

Завчасно інформуємо Вас, що у разі непогашення заборгованості перед ПАТ «Закарпаттяобленерго» з 11 листопада 2016 року існує імовірність скорочення інтервалу подачі води споживачам. Виникнення заборгованості пов’язане із суттєвим зменшенням рівня оплати населенням за спожиті послуги водопостачання та водовідведення. Як наслідок, КП «Водоканал м. Ужгорода» не має змоги виконати свої зобов’язання по оплаті спожитої електроенергії, яка використана для подачі води до Ваших осель та відведення стоків. Згідно із частиною 9 ст. 26 Закону України «Про електроенергетику», за таких умов підприємство змушене знизити споживання електроенергії до величини фактичної оплати. Відповідно, це негативно вплине на добробут усіх. оскільки означає зменшення часу роботи обладнання, і, як результат – зменшення часу (графіку) подачі води. Подальша несплата за спожиту електроенергію підприємством може призвести до того, що ПАТ «Закарпаттяобленерго» повністю припинить постачання електричної енергії на об’єкти КП «Водоканал м. Ужгорода».

У зв’язку з наведеним, підприємство повідомляє, що з 11 листопада 2016 року буде зменшено (або знову запроваджено) графік подачі води.

Шановні ужгородці та жителі навколишніх сіл! Щоб місто та населені пункти не відчували незручностей у користуванні послугами водопостачання та водовідведення, переконливо просимо Вас сплатити заборгованість за надані послуги з водопостачання та водовідведення!


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгорода»


ЗАБОРГОВАНІСТЬ НАСЕЛЕННЯ ЗА СПОЖИТІ ПОСЛУГИ ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ СТАНОМ НА 01.10.2016 СКЛАДАЄ – 34 961 945,61 ГРН.

У ТОМУ ЧИСЛІ, ЗАБОРГОВАНІСТЬ КОРИТНЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ – 12 770 800,42 ГРН.

23 коментарі до теми “Вимушене повернення до подачі водопостачання за графіком

  1. Шановні працівники КП “Водоканал”, якщо у вас так багато боржників, то відключайте їх, як це роблять інші служби. Чому із-за когось мають страждати мешканці Ужгороду, які вачасно оплачують ваші рахунки?

  2. Боржники- то ваші проблеми,учіться вирішувати свої проблеми самі ,а не вішати їх на плечі і так змученого населення!

  3. Впроваджуйте графік, але разом з тим і зменшуйте ціну. Ми не готові платити за незручності.

  4. Отрежте Корытняны вместе с их радой от воды и канализации. В чем проблемы?

  5. У вас боржники, але страждають усі, незалежно справно ти платиш чи ні. Невже не можна відрізати боржників від водопостачання? Прийде “баба лЄна”, перекриє кран і нацепить пломбу.
    Вони ж 3 дні посидять без води і вмить побіжать зменшувати заборгованість. Ще й переплату Вам влаштують.

  6. Ви взагалі обнагліли ціна за воду одна знайдорожчих в Україні, а ви тут вибачаєтесь за не зручності  … вирішуйте свої проблеми самотужки так як жителі вирішують як оплачувати рахунки…взагалі обурена нарахунок вашого рішення!!!!!

  7. Яким чином ви повертаєте борги? Яка сума боргу є приводом до подачі заяви в суд? Нехай коритнянці продають своє майно у примусовому порядку. Не вішайте мешканцям лапшу на вуха.

  8. Шановні працівники Водоканалу, а ви не збираєтесь відповідати на запитання мешканці??!!!
    Я задала питання ще вчора, но так і не отримала відповіді.

    • Шановно Віро, на ці запитання Водоканал вже відповідав неодноразово, що законодавчо питання щодо відключення боржників (для надавачів послуг водопостачання) не врегульоване.

  9. Виходячи з даної ситуації, можна зробити висновок: у зв’язку з тим ” що законодавчо питання щодо відключення боржників (для надавачів послуг водопостачання) не врегульоване” і ви ніяк не можете повпливати на боржників лише подати воду за графіком, бо у вас заборгованісь перед Закарпатенерго. Мешканці, які вчасно оплачують рахунки за воду, обуряться ще більше і перестануть платити за воду, бо це можна робити безнаказано і ніяких наслідків не буде. В результаті заборгованість буде ще більша.
    Я вас правильно зрозуміла?

    • В такому випадку ПАТ “Закарпаттяобленерго” припинить енергопостачання на насосні станції, які подають воду у місто, і води не буде взагалі, а не те що за графіком.

      • Дайте тоді будь ласка відповідь ще на питання Власти: “Яким чином ви повертаєте борги? Яка сума боргу є приводом до подачі заяви в суд? “

        • І чи подавав Водоканал позови до суду на боржників, в тому числі Коротняньську сільську раду, з конфіскацією майна за неуплату рахунків?

        • Не у розмірі суми заборгованості справа. Справа у тому, що подача кожного позову коштує грошей (заява про видачу судового наказу – 689 грн. плюс позовна заява – 1378 грн.), яких у Водоканала немає, тому що позовна діяльність не входить до структури тарифу.

          Що стосується стягнення коштів з боржників, які ухвалені решенням суду, то це компетенція державної виконавчої служби, робота якої не є задовільною (це стосується як роботи з фізичними, так і з юридичними особами). Наприклад, по населенню тільки в цьому році було подано виконавчих листів у міський відділ ДВС на суму 2 101 468, 49 грн. А стягнуто ними тільки 188 753, 71 грн. (менше 10%).

          • Дякую за розяснення. Сподіваюсь, що вам оплатять хоча б більшу частину заборгованості, і вам не прийдеться подавати воду за графіком.

      • так подавайте їх до суду і хай платятть в примусовому порядку, для чого ви у своєму штаті тримаєте юристів?

  10. Круто. Плати за воду, не плати за воду – результат один: сидиш без води. Тобто всі, хто справно оплачує послуги, можливо років через 100 , назбирає суму необхідну для погашення боргу всього міста. І буде вода! Ура!

  11. Дуже жаль, що Водоканал у нас монополіст на постачання води в місті. А то я давно вже відмовилась від його неякісних послуг за які сплачую вчасно і в повному обсязі.

  12. Это просто ужас и беспредел!!! У нас водоканал-царь всея руси и мутит, что хочет!!! А вы в курсе, водоканальцы, что судебные издержки , если вы выиграете суд, оплачивает виновник дела, или вы не уверены в том, что правы??? Если у вас работают грамотные юристы, то эти долги по воде от население за такой период времени уже давно можно было сократить. Ато зарплаты у ваших юристов офигенные, а задолженность по воде еще больше!!! Уважаемые, нафига вам тогда юрперсонал и вообще-начинайте действовать кардинально в отношении должников, потому что останетесь еще и без тех денег, которые люди платят!!! Правильно написал тут один абонент-“я не буду оплачивать неудобства, связанные с невыполнением услуг водоканала”. Кстати, за это на вас спокойно можно подать в суд, и этот абонент точно найдет деньги на предварительные судебные издержки, которые вы же ему и вернете!!!)))  Включите мозги вашим юристам еще и по поводу Корытнян!!!

     

    • полностью поддерживаю. мы платим 16 грн и я не верю, что этих денег не хватает на содержание системы, зарплаты персонала и оплату электроэнергии. господа водоканал, прежде чем делить прибыль нужно выполнить обязательства – глядишь и долг за электроэнергию рассосется.

      как пример могу привести г. Львов – водогон порядка 70 км (не сравнимо с ужгородским) при этом оплата – 10 грн, но им хватает платить за свет.

      с такой политикой вы лишитесь последних плательщиков.

  13. Доброго дня! Сьогодні вже 11 число. Що нам чекати з водою? Коли плануєте подавати чи не подавати воду? Напишіть, будь ласка, свіжу інформацію, щоб люди знали хоч що робити і як планувати свої справи.

    • Доброго дня, Катя.
      Наразі перехід на подачу води за графіком – відміняється. Більш детальна інформація щодо цього буде пізніше, в окремій статті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *