сч_maddalena (2)

Інформація щодо повірки лічильників

Нагадуємо, що прилади обліку використаної води, встановлені в помешканнях споживачів, повинні вчасно проходити періодичну повірку. З порядком проходження державної повірки можна ознайомитись за посиланням (постійне розташування даної інформації в меню “Абонентам” – “Повірка лічильників”).

Для мешканців будинків з використанням внутрішньо-будинкових систем, починаючи з 1 лютого 2016 року, витрати на державну повірку засобів обліку водопостачання та водовідведення включаються до загального тарифу і повірка проводиться за рахунок та силами КП «Водоканал м. Ужгорода», відповідно до Постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт”.

Але звертаємо Вашу увагу, що для мешканців будинків без використання внутрішньобудинкових систем (приватних будинків) у тарифах на централізоване водопостачання та водовідведення, встановлених Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері комунальних послуг (НКРКП), не передбачено статті на покриття витрат по встановленню нових засобів обліку та витрат на демонтаж транспортування, повірку і монтаж існуючих приладів обліку. Крім того, лічильники не є власністю Водоканала, тому підприємство здійснює лише контролюючу функцію (розпломбування/опломбування) задля запобігання втручання споживача у роботу засобу обліку.

Нагадуємо! Ні в якому разі не знімайте лічильник(и) самовільно, не маючи на руках акту від представника КП «Водоканал м. Ужгорода», в якому зафіксовано поточні показники лічильника(ів). Також не забувайте, що без опломбування водоміру, показники будуть вважатися недійсними і розрахунок буде проводитись відповідно до нормативів (норм) водоспоживання, в залежності від кількості зареєстрованих осіб.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *