ремонтні роботи - 2

Вплив інтенсивних опадів на очисні споруди міста

Очисні споруди обов’язково потрібні будь-якому підприємству і населеному пункту, щоб господарсько-фекальні та виробничі стоки від підприємств не потрапляли в навколишнє середовище в своєму початковому вигляді. Своєчасне очищення стоків, в першу чергу, важливе для екології. Воно запобігає забрудненню водойм, грунту і грунтових вод, що може порушити екосистему.

Погіршення погодних умов, рясний сніг, дощ та зміна температур спричинили значні ускладнення у роботі очисних споруд нашого підприємства. В стічних водах міститься велика кількість піску, щебню та відсіву гранітного з доріг вулиць, які необхідно виокремлювати. Саме це завдання і виконують пісколовлювачі. Затриманні важкі мінеральні частинки опускається на дно пісколовлювачів, звідки його згрібають оператори КОС та відвозять на піскові майданчики для зневоднення. Але через інтенсивність опадів наші фахівці вже другий тиждень намагаються очистити пісколовлювачі від затриманих домішок.

Міські очисні споруди розраховані на 50 тис. м3 стічних вод на добу, але в період інтенсивних опадів кількість різко зростає, в останні вихідні надійшло 106 тис. м3 стічних вод, з яких 36 тонн були пісок, відсів гранітний та дрібний щебінь з доріг.

Наше підприємство постійно працює в напрямку покращення технологічного процесу очищення стічних вод міста та дбає про екологічний стан навколишнього середовища. Працівники очисних споруд продовжують виконувати роботи по очищенню пісколовлювачів в екстремальних умовах. Зі свого боку ми закликаємо споживачів дотримуватися правил користування каналізацією і пам’ятати про довкілля.

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *