увага шановні мешканці

Банкам дозволили блокування рахунків боржників. Просимо розрахуватись за спожиті послуги централізованого водопостачання і водовідведення

Банки повертають арешти рахунків, накладені виконавчою службою через борги. Про це йдеться в Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану», який днями набув чинності.

Новий закон скасовує положення, які дозволяли українцям, чиї рахунки заарештувала державна виконавча служба або приватні виконавці, користуватися власними коштами. Слід нагадати, що раніше на час дії воєнного стану в Україні арешти коштів на суму менше 100 тис. грн. були призупинені. Тепер це положення скасовано.

Клієнти банків з арештованими рахунками зможуть користуватися щомісяця сумою до двох мінімальних зарплат (станом на 9 травня – 13,4 тис. грн.), а решту боргу спишуть на користь кредитора. Для того ж, щоб користуватися навіть цією сумою, виконавець має передати банку постанову на зняття арешту на суму двох “мінімалок” за одним із рахунків клієнта. Для вирішення цього питання клієнт має звернутися до виконавця самостійно.

З огляду на прийнятий закон КП «Водоканал м. Ужгород» звертається до споживачів з проханням оплатити наявну заборгованість за спожиті послуги централізованого водопостачання і водовідведення та не допускати виникнення боргів у майбутньому з метою уникнення незручностей та арешту рахунків. Зробити це можна за допомогою:

  • Особистого кабінету в електронній абонентській книжці: my.voda.uz.ua;
  • Онлайн-сервісів по оплаті послуг: voda.uz.ua/?page_id=21262;
  • Банківських установ, відділень Укрпошти тощо.

Також у випадку наявної заборгованості за спожиті послуги та неможливості оплатити весь борг одразу, КП «Водоканал м. Ужгород» пропонує укласти договір щодо реструктуризації боргу та узгодити графік погашення заборгованості. Для цього необхідно звернутися в абонентський відділ підприємства. Більш детально ознайомитись з інформацією про реструктуризацію заборгованості можна за посиланням: voda.uz.ua/?p=1612.

Крім того, нагадуємо, що споживачі можуть звернутися до органів влади за призначенням субсидії, і таким чином уникати накопичення боргів. Більше інформації про це за посиланням: voda.uz.ua/?page_id=1686.

Наголошуємо, що з кожним днем все більше й більше свідомих споживачів, які розуміють справжню важливість послуг з централізованого водопостачання і водовідведення та котрі вчасно й у повному обсязі їх оплачують. Ми вдячні всім і кожному!

Працюємо на комунальному фронті заради комфорту ужгородців та наближення перемоги!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *