vodokanak

Інформуємо про виконані роботи від початку 2015 року

Від початку року КП «Водоканал м. Ужгорода» було проведено ряд заходів, спрямованих на покращення ситуації з водопостачанням та водовідведенням у місті Ужгороді.

Для цих цілей, за сприянням міської влади та депутатського корпусу, в рамках плану першочергових заходів з виходу КП «Водоканал м. Ужгорода» з фінансової економічної кризи на 2015 рік, затвердженою XXVII сесією Ужгородської міської ради VI скликання від 19.02.15 р., підприємству було виділено коштів на суму 3,8 млн. грн.

З них, 3 млн. було заплановано на ремонти, реконструкцію та заміну застарілого обладнання, 300 тис. грн. планувалось використати на фінансово-господарський аудит діяльності підприємства за попередні 2 роки. Решта коштів виділилось на погашення боргів минулих періодів перед ПАТ «Закарпаттяобленерго».

Зазначаємо, що всі роботи були проведені спеціалістами КП «Водоканал м. Ужгорода», без залучення додаткових фірм-підрядників.

Одним з найбільших досягнень у області реконструкції обладнання, стала заміна обладнання насосної станції підвищення тиску на вулиці Минайській (ПНС «Юність»). Було введено в експлуатацію системи автоматичного керування підтримкою заданого значення тиску води в напірному трубопроводі. Другим етапом, було замінено 500 метрів аварійної ділянки водогону, що проходить від ПНС «Юність» до житлового будинку №20, по вул. 8 Березня. Це дозволило підключити до цілодобового водопостачання 10,5 тисяч мешканців багатоповерхової забудови по вул. Минайська, вул. Заньковецької (будинки 5, 7, 9), проспект Свободи (буд. 46, 48, 50, 52, 54), вул. Залізнична (буд. 4/22).

Масштабним проектом стала заміна аварійної та підключення мешканців до нової водопровідної мережі на вулиці Золотистій. Жителі цього району отримали якісні, нові мережі, а втрати води для підприємства зменшилися на 80 метрів кубічних за добу. Тобто, економія, у результаті цих робіт, складає 238 тис. грн. на рік.

Виконано роботи по закольцовці водопровідної мережі діаметром 500 мм, що проходить по вулиці Грушевського. Зроблено це, для покращення водопостачання мікрорайону, що охоплює вулиці Богомольця, Старицького, Погорєлова, Заньковецької.

Реконструйовано насосне обладнання на КНС-ІІ (каналізаційна насосна станція), що знаходиться на вулиці Анкудінова.

На водозаборі «Минай», змонтовано сучасний насос SPV 08-120-02 на артезіанській свердловині №2А та обладнано для нього павільйон.

Для пошуку прихованих витоків води, було придбано спеціальний прилад, що значно спрощує роботу з мережами у місті.

Цього року відключено ділянку водогону в напрямку «Радванки», по вулиці Тельмана. При вкладені в проект 150 тисяч гривень, вже вдалося знайти та ліквідувативитоки, що призводили до добових втрат 60 метрів кубічних питної води. Наголошуємо, що всі вкладені кошти вже окупилися. Наразі роботи не завершено і цього року, нажаль, повністю їх виконати не вдасться.

Для поточних робіт, придбано матеріалів на суму більше 152 тис. грн., список налічує більше 40 позицій. Крім того, з початку року замінено 2,5 км водопровідних мереж.

Закуплено також обладнання, яке дозволяє суттєво економити електроенергію, воду для промивання техніки та багато іншого. На балансі підприємства тепер числиться металошукач, який дає змогу оперативно знаходити кришки водопровідних та каналізаційних люків, закритих асфальтом або прихованих іншим чином.

Для покращення обслуговування клієнтів КП «Водоканал м. Ужгорода», реорганізовано відділи комунального підприємства, що обслуговують споживачів. Відтепер, всі вони працюють на першому поверсі адмінбудівлі в новому абонентському відділі.

У серпні цього року міською радою було виділено додаткові кошти, з яких – 1,5 млн. грн. пішли на погашення різниці тарифу за електропостачання та сплату заборгованості ПАТ «Закарпаттяобленерго», а 951 тис. грн. – на погашення податкової заборгованості, що виникла до 2015 року.

Зараз службою КРУ проводиться перевірка КП «Водоканал м. Ужгорода» за 2,5 роки до кінця червня поточного року. З цієї причини, додаткові витрати коштів на аудит фінансово-господарської діяльності за попередні періоди втрачають свою актуальність.

Запевняємо Вас, що колектив КП «Водоканал м. Ужгорода» буде й надалі працювати на благо міста Ужгорода та його мешканців.


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгорода»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *