Інформація по роботі з боржниками

Інформація по роботі з боржниками

Комунальне підприємство «Водоканал м.Ужгорода» з метою виконання постанов державної виконавчої служби, направлених на примусове стягнення боргів за послуги водопостачання та водовідведення, починаючи з листопада поточного року, проводить спільні заходи за участю державної виконавчої служби, департаменту міського господарства та муніципальної міліції, по місцю проживання боржників. Необхідність здійснення таких рейдів пояснюється, зокрема, постійним зростанням заборгованості населення за спожиті послуги.

Так, 5-7 листопада було відвідано 12 боржників, було описано майно для подальшої його реалізації та погашення заборгованості. У випадках недопуску до помешкань представників ДВС для здійснення своїх функціональних обов’язків, будуть подаватися звернення до суду для отримання рішення про забезпечення примусового проникнення до квартири (будинку).

З метою уникнення непорозумінь, пропонуємо боржникам добровільно виконати свій обов’язок по погашенню боргів за спожиті послуги. Нагадуємо, що підприємство кожен випадок розглядає індивідуально. Боржникам надається можливість укладення договору розстрочення боргу. Можливо також скористатися правом на реструктуризацію заборгованості відповідно до Закону України від 20.02.2003 року “Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію” строком до 60 місяців та отримання субсидій. Для цього слід підготувати відповідні документи та звернутися до департаменту міського господарства для реструктуризації та/або управління праці та соціального захисту населення для отримання субсидії.