original1

До відома Споживачів, голів ОСББ, управляючих компаній, управителів багатоквартирних будинків!

Повторно нагадуємо, що відповідно до вимог Закону України від 09.11.2017 №2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги», який зокрема визначає основні правові, економічні та організаційні засади у процесі створення, надання та споживання житлово-комунальних послуг, Споживачі мають визначитися із моделлю організації договірних відносин із виробником послуг. Закон передбачає чотири моделі договірних відносин, з текстом яких можна ознайомитися на сайті підприємства.

У разі, якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не обрали одну із моделей організації договірних відносин, та не надали протоколи загальних зборів про обрану модель надання послуг, між виконавцем та кожним співвласником укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги. При цьому враховуються особливості укладення такого договору та обов’язок Споживача сплачувати абонентську плату, граничний розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України.

При цьому слід зазначити, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020 №1060-ІХ (далі – Закон №1060-ІХ), який набрав чинності від 01.05.2021, внесено зміни до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передбачено можливість укладання типового індивідуального договору про надання комунальної послуги, який є публічним договором приєднання.

Зокрема, Законом №1060-ІХ, внесено зміни до частини п’ятої статті 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо застосування публічних договорів.

Водночас повідомляємо, що Кабінетом Міністрів України розроблена та знаходиться на розгляді низка нормативно-правових актів для повноцінного функціонування даного Закону.


З повагою, адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *