ремонтні роботи - 2

Аварійна водопровідна мережа

Довжина розподільчих водопровідних мереж, які є на балансі нашого підприємства, становить 286,5 км, з яких 151,3 км, або 53% знаходяться у аварійному стані.

Місто — це наш дім, а кожне помешкання потребує поточного ремонту, інакше затишний і комфортний простір поступово перетвориться на руїну.

Система водопостачання і каналізації, мережі насосних станцій і водозаборів вимагають безперервного догляду. Тим паче, що наша система доволі зношена, а навантаження на неї щороку лише збільшується.

Водовід, розташований на вулиці Тихій D-500 мм, забезпечує питною водою мешканців правобережної частини міста. В наслідок фізичного зносу сталевого трубопроводу, кількість аварійних ситуацій значно зросла і при їх ліквідації необхідне відключення великої кількості абонентів.

Кожного разу наші фахівці знаходять нові і нові пориви на трубопроводі, вони локально та поетапно усувають витоки та накладають хомути. Але стан трубопроводу вкрай аварійний.

Хочемо зазначити що технічні умови та проєктно-кошторисна документація, щодо заміни цієї водопровідної мережі, були розроблені ще у 2016 р. Але коштів в бюджеті не вистачало для капітального ремонту 560 м водогону, на той час вартість вказаних робіт становила 5,8 млн. грн.

На жаль, поки наше підприємство не має всіх ресурсів для того щоб замінити водогін самотужки, так як відрахування на інвестиційну програму в тарифі становіть – 3,8% з водопостачання та 5,9% з водовідведення. Не дуже великі суми, враховуючи те що потрібно утримувати всю систему. Але ми плануємо запросити проєктно-кошторисну документацію за 2016 рік у міста, та зробити повторний перерахунок та експертизу. Після результатів ми будемо просити кошти у міського бюджету, так як реалізація проекту дасть можливість забезпечити безпечне і нормальне функціонування водопроводу і центрального водопостачання, в свою чергу. Про прийняття рішень будемо вам звітуватись.

Ми кожного дня робимо все для того щоб підвищити якість послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

Працюємо далі! Слава Україні!


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *