ZaborgovanistZaVodu

Робота по стягненню заборгованості зі злісних неплатників

Як вже повідомлялося, населення міста Ужгорода та ужгородського району боргує КП «Водоканал м. Ужгорода» значну суму, що не дає можливість підприємству розраховуватися з ПАТ «Закарпаттяобленерго», за спожиту електроенергію. А це, в свою чергу, загрожує обмеженням подачі водопостачання населенню, від чого, незаслужено, страждатимуть також і ті споживачі, які справно платять за надані підприємством послуги.

Подібна ситуація викликає справедливе обурення серед громадян, які сумлінно сплачують рахунки за спожите водопостачання та водовідведення. Загострює ситуацію також і те, що, в переважній більшості, до категорії злісних неплатників, потрапляють споживачі, яких важко назвати малозабезпеченими, а малозабезпечені громадяни, такі як пенсіонери, навпаки, докладають усіх зусиль, щоб, у першу чергу, розраховуватися саме за комунальні послуги.

Це спонукає підприємство до прийняття рішучих правомірних мір по стягненню заборгованостей зі злісних неплатників. За останній час, нами подано заяв та позовів до суду на суму понад 1,7 млн. грн.

Спільно з Державною виконавчою службою, щотижнево проводяться рейди по виконанню рішень суду, з метою стягнення коштів з боржників. Завдяки цій роботі, повернуто близько 200 тис. грн. боргів.

Ще одним з напрямків роботи по боротьбі з боржниками є постійна робота водної інспекції КП «Водоканал м. Ужгорода» по відключенню боржників від системи центрального водовідведення та обмеження водопостачання. До прикладу, в середу такі заходи проводилися по вул. Грушевського в будинках 35 і 39, загальна сума заборгованості в яких, складає, відповідно – 59 934,00 та 35 203,57 грн.

Тож, ми, вкотре, просимо мешканців міста Ужгорода та ужгородського району вчасно розраховуватися за спожиті послуги. У разі ж, якщо у Вас із будь-яких причин, виникла заборгованість і Ви не маєте можливість сплатити її в короткий термін, ми пропонуємо скористатися послугою з реструктуризації боргу на термін, відповідний його сумі. Цією послугою, за останній час скористалося більше півтори сотні абонентів, що дало змогу реструктуризувати їм заборгованість на суму більш ніж 700 тис. грн.


З повагою, адміністрація КП “Водоканал м. Ужгорода”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *